Dermapen

Dermapen

Dermapen BCN Serums en CocktailsDermapen
De Dermapen van Huidtherapie Zuid is de nieuwste techniek op het gebied van micro-needling. Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te voorzien van zeer geconcentreerde vitamine preparaten. De Dermapen is de verbeterde versie van en heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Werking Dermapen (micro-needling therapie)
De Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘openen’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren, en toediening van geconcentreerde serums of vitamine-cocktails mogelijk te maken. Het natuurlijke herstelproces van de huid komt vanuit de diepte in de huid op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

Wat kan dermapen doen voor uw huid?
 1. Versteviging van de huid + vermindering reliëf: De bindweefselcellen krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u al na enkele behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.
 2. Vernieuwing van de huidcellen + zuivering: Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De verdikte hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect.
 3. Egalisering van de huidteint: Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender.
 4. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. Uw huidtherapeute kan u adviseren welke producten u thuis, tussen de behandelingen door, kunt gebruiken om het effect te optimaliseren.
Dermapen behandelingen
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Huidveroudering
 • Acne-littekens
 • Littekens van andere aard
 • Zonbeschadiging
 • Pigmentstoornis
 • Grove poriën/ grove huidstructuur
 • Striae / striemen

Behandelfrequentie Dermapen
De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij micro-needling therapie, microdermabrasie en andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 5 á 6 behandelingen in kuurverband, elke 4-6 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Dermapen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

Dermapenbehandeling (micro-needling therapie)
Voor de behandeling wordt een BCN Classic Serum of BCN Cocktail Serum aangebracht op uw huid, waarna de Dermapen in lijnen over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, in Huidtherapie Zuid is maximum 0,7 mm, beginnend met 0,25 aan het voorhoofd en rond de ogen. Als huidtherapeuten mogen we tot 1mm gaan, maar meestal blijven we tussen de 0,25 en 0,50 mm, afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie. We gaan door tot de huid licht rozé wordt, nooit rood. Na de behandeling zal de huid namelijk nog een tintje roder worden, maar nooit héél rood. U ben dus onmiddellijk terug 'toonbaar'. De huid sluit zich na 7 minuten na aanraking met de dermapen, het is dus vanzelfsprekend dat de cocktails snel moeten worden ingebracht. Hiervoor gebruiken we de jade roller. De jade roller voelt heerlijk koel aan.

Uw huidtherapeute kan nauwkeurig bepalen wat uw huid nodig heeft en zal dit tijdens het opstellen van het behandelplan met u bespreken. Eventueel zal uw huidtherapeute u het gebruik van thuisverzorgingsproducten van BCN Post adviseren. De naalden zijn inert en anti allergeen, de kans op allergische reacties is dan ook niet aanwezig. 

Hoe reageert mijn huid op de Dermapen behandeling?
Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de Dermapen: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Dermapen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met de BCN Solar en in de opvolgende dagen de Mesovita vitamin Treatment aan te brengen op het behandelde gebied. Alle producten zijn vrijblijvend te koop bij Huidtherapie Zuid. 

Conta indicaties
 • Gebruik van antistollingsmiddelen
 • Jonger dan 18 jaar, huid is nog niet helemaal ontwikkeld
 • Auto immuunziekte
 • Zwangerschap of borstvoeding
 • Huidziekten zoals ernstig eczeem of psoriasis
 • Bepaalde huidbeschadiging: plotse vreemde uitslag, allergie of andere 
 • Actieve herpes simplex in het te behandelen gebied
 • roodheid door zonnebrand 
Advies aan de klant 
 • Gebruik de eerste 8 uur na de behandeling geen make up of parfum. 
 • geef de huid rust
 • Blijf 2 weken weg uit de zon en gebruik geen zonnebank, dit geeft pigmentvlekken
 • Gebruik dagelijks een SPF 50 tot 4 weken na de behandeling