Medische Peeling

Medische Peeling

Medische Peeling
Medische peeling: Laat uw huid herademen
Medische of Chemische Peelings bestaan al decennia lang maar de technieken en producten worden alsmaar beter. De conditie van onze huid bepaalt onze uitstraling. We zien er immers jonger en gezonder uit met een rozige, strakke huid, zonder oneffenheden of vlekken. Natuurlijk is een gezonde voeding belangrijk en een aangepaste hydratatie, maar soms hebben we behoefte aan een 'onderhoudsbeurt' van onze huid. Dan kan een Medische peeling een uitkomst bieden.Peelings zijn in de eerste plaats een textuurverbetering van de huid.
Bij Huidtherapie Zuid doen we enkel oppervlakkige peelings. Deze zijn zacht en huidvriendelijk, het meeste voorkomend en veilig (mits het juiste behandelprotocol wordt toegepast).  Je bent meteen 'toonbaar', daarom spreken ze in Amerika wel vaker van een 'lunch-break' peeling. De peelings bij Huidtherapie Zuid zijn maar tot max. 20% geconcentreerd, dwz. dat u niet bang hoeft te zijn voor extreme roodheid, extreme vervelling noch korstvorming. Dit is enkel bij diepe peelings van 70%. Toch moeten we de tijd timen op maximum 1 minuut dat je peeling op je huid doordringt, en dient ze te worden 'geneutraliseerd' om het peeling proces te stoppen. Wil je toch liever een peeling die niet geneutraliseerd dient te worden, waarin het percentage 'zuur' veel lager is dan een medische peeling, en de nazorg thuis veel minder intensief is, kan je best opteren voor de soft glycolic peel of de soft salicyl peel. 

Waarom zou je een medisch - chemische peeling ondergaan?
 • Huid vrijmaken van onzuiverheden
 • Verbeteren huidtextuur en vernieuwen epidermis
 • Verminderen ouderdomseffecten zoals fijne lijntjes, slappe, doffe huid
 • De huid een uniforme uitstraling geven
 • Verminderen van de effecten van acne
 • Verbeteren van littekens 

Bij Huidtherapie Zuid gebruiken we 3 soorten producten:
 • Glycolzuur: een soort fruitzuur, ideaal voor verminderen van expressie rimpeltjes, photo-ageing, onderhuidse vlekjes, actieve acne, littekentjes, verlichten gehyperpigmenteerde gebieden. Zorgt voor een soepele, zachte en uniforme huidstructuur. 
 • Jessner peel: Deze peeling is de anti-ageing peeling en vermindert kleine lijntjes en pigmentvlekken. Ook goed bij littekens, striemen, zonbeschadiging,  psoriasis, eczeem, bruine vlekken/hyperpigmentatie, zwangerschapsmasker. De peeling is zuiverend, helend en oplichtend. 
 • Salicylzuur is ideaal als acne peeling, behandeling van acne en tegengaan van acne kritische factoren, ontstekingsremmend. Ook zeer goed voor het behandelen van mee-eters, verwijde poriën, en een vette huid. Voor een zichtbaar jongere huid. 
Glycolic Peel Jessner Peel Salicyzuur

Best als een kuur
Eén oppervlakkige peeling geeft al een zeer mooi effect, maar het wauw-effect maakt deel uit van een kuurverband van ongeveer 3 peelings, waarin het zuur-gehalte langzaam wordt opgedreven. 
De behandeling verloopt als volgt: allereerst is er een intake gesprek van de indicaties, contra-indicaties, doelstellingen, aanwijzingen voor & na de behandeling. Daarna wordt de eerste behandeling ingepland. Aangeraden is om na 2 weken een tweede behandeling in te plannen en een 3e behandeling nogmaals na 2 weken. Bekijk ook zeker onze beurtenkaarten. 
2 weken na je laatste peeling is het aangeraden langs te komen voor een hydraterende gelaatsverzorging. 

Niet schadelijk voor de huid
Oppervlakkige peelings zijn niet schadelijk voor de huid. Integendeel, het geeft een herstimulatie van collageen, en zorgt voor stevigheid, elasticiteit, en zelfs een betere hydratatie. Opgelet, na de peeling kan je huid zeer droog aanvoelen, maar dat is het proces. Smeer niks op, maar wacht 1-2 dagen geduldig af. Gebruik altijd een SPF 50. Laat geen zeep, shampoo of dergelijke over je gelaat lopen voor enkele dagen. 

Contra-indicaties en advies na de behandeling 
De contra indicaties worden uitvoerig besproken tijdens uw intake gesprek/ anamnese. Het advies na de behandeling is al volgt:
 • 24 uur niet sporten, zwemmen of enige vorm van hitte blootstelling
 • 1 week geen sauna
 • 3 dagen geen make-up, gevolgd door 1 week gebruik van onze gratis tester (zuurstofdoorlatende en hypoallergene) post- medische peeling make-up. 
 • 4 weken geen zon of zonnebank
 • verplicht SPF 50 bij het buitengaan
 • 1 week geen blacklights disco of bioscoop lichten.