Maak jij je schuldig aan deze ontharingsfouten?

Maak jij je schuldig aan deze ontharingsfouten?

Ontharingsfouten

Maak jij je schuldig aan deze ontharingsfouten?


We ontharen ons vaak al van in de puberteit, maar heb jij ooit echt geleerd hoe je juist te ontharen? Niet alleen zodat je het minder vaak moet doen, maar ook om je huid te sparen! Hieronder vind je een aantal veel gemaakte ontharingsfouten.
 

Je ’s ochtends scheren

Het is namelijk beter om ’s avonds je benen te ontharen. Zo krijgt je huid ’s nachts de tijd om te herstellen zodat je wakker wordt met prachtige, gladde benen.
 

Geen scheerschuim

Heel wat vrouwen ontharen zich in de douche onder water, maar zonder scheerschuim. Dat is niet goed, want zo heb je meer kans op wondjes en droogt je huid sneller uit.
 

Slechte mesjes gebruiken

Goedkope mesjes hebben vaak maar één mesje, maar het is beter om scheermes met meerdere mesjes te gebruiken, zo krijg je lastige haren sneller en gemakkelijker weg zonder. Denk er ook aan je mesje vaak te vervangen, want met botte mesjes krijg je sneller rode bultjes en kan je ook meer haren missen.
 

Je huid niet verzorgen

Je moet je huid voor en na het ontharen verzorgen. Een goede scrub is ideaal om dode huidcellen te verwijderen en je huid klaar te maken. Achteraf gebruik je best een vochtinbrengende, verzorgende crème of lotion zodat je huid sneller kan herstellen.


Delen via:

BlogsBij Huidtherapie Zuid maken we onze schoonheidsproducten zelf. Ons huismerk Skjincare gebruiken we voor onze unieke homemade Calming Gelaatsverzorging, op maat van jouw huid!
Ontharingsfouten
We ontharen ons vaak al van in de puberteit, maar heb jij ooit echt geleerd hoe je juist te ontharen? Niet alleen zodat je het minder vaak moet doen, maar ook om je huid te sparen! Vermijd deze veel gemaakte ontharingsfouten!
Afvallen tijdens de feestdagen
De feestdagen zijn een moeilijke periode voor wie wil afvallen. Maar geen zorgen! Je kan genieten van de feestdagen en toch al je harde werk niet teniet doen.